Arhiva autorului: Flavian Dumitrescu

ASPEA la Festivalul Comunitatilor Autosustenabile 2014

festival2014

Devine deja o traditie ca pe final de an, Armonia Brassovia impreuna cu Asociatia CESAN sa va invite la o noua intalnire a celor interesati de o alternativa sustenabila si o viata care merita cu adevarat sa fie traita. A treia editie a Festivalului Comunitatilor Autosustenabile de la Brasov va avea loc in perioada 13-14 decembrie 2014, in aceeasi locatie ca si anul trecut, anume sala Lux Divina.

Am invatat din experienta anterioara si vom continua sa extindem conceptul festivalului. Anii trecuti ne-am axat pe diverse prezentari si exemple ale comunitatilor din Romania si Europa, lansari de asociatii, standuri cu hrana naturala sau alte domenii legate de tema comunitatilor si sustenabilitatii. Vom realiza acum un program mai flexibil, care sa ne permita sa ne bucuram mai mult impreuna, cu ocazia acestui prilej de intalnire.

In primul an munca organizarii a fost dusa mai mult de CESAN prin Marian si Andreea, la care a contribuit si subsemnatul, iar in al doilea an Armonia Brassovia si asociatia SEAP au ajutat la desfasurarea evenimentului. De data aceasta, comunitatea a crescut, ne bazam tot mai tare pe cele peste 50 de familii care au ajuns sa formeze Armonia Brassovia si le multumim pentru implicarea in organizarea evenimentului.

Intrarea este libera, la fel ca si anul trecut, costurile fiind acoperite prin donatiile celor prezenti, in vederea acoperirii cheltuielilor de organizare. In sistemul de “economie a cadoului”, fiecare lasa cat il lasa sufletul si buzunarul. Am facut rezervarea salii Lux Divina si am inceput sa trimitem invitatii catre cei interesati de participarea ca prezentatori sau expozanti. In urma confirmarilor vom incepe sa creionam si programul celor doua zile.

Programul aproximativ este intre 9 si 21 in cele doua zile de festival. Vom actualiza acest text pe masura definitivarii orarului. Tematica va fi aproximativ aceeasi ca si cea din anii trecuti. Prima zi este majoritar dedicata comunitatilor si initiativelor sustenabile, din tara si din afara. A doua zi vom vorbi despre constructii naturale, energie libera, hrana si terapii naturale, sanatate fizica si mai ales sufleteasca.

Celor care vin din afara Brasovului si doresc cazare sau masa, le putem oferi la costuri minime si aceste variante. Pentru detalii si rezervari, rugam trimiteti mail pe adresa de mai jos.

mailfestival

Pe langa materialele video, veti gasi fotografii facute cu ocazia festivalului pe adresa de AICI. Daca doriti sa ne trimiteti si altele realizate de voi, rugam sa le adaugati pe un server si sa trimiteti linkul la adresa noastra de mail. Va multumim.

Ziua 1 – Sambata 13 decembrie 2014

10.00 Marian / FlavianDeschiderea festivalului
10.30 Ovidiu SlimacCasa Verde a Dunarii – Prezentare AICI
11.00 Gabriel BacleaComunicarea Centrata – Prezentare AICI
11.30 Andreea MardacheSociologia comunitatilor – Prezentare AICI
12.00 Vlad Pandur - Tranzitia catre sustenabilitate – Prezentare AICI
12.30 Bogdan SoreaAteliere pentru comunitati – Prezentare AICI
14.00 Pauza de pranz
15.00 Bogdan StaruialaComunitatea SatCitAnanda – Prezentare AICI
15.30 FlavianComunitatea Armonia Brassovia – Prezentare AICI
16.30 Corina SimonComunitatea Schweibenalp
17.30 Julia KommerellComunitatea Siebenlinden
18.30 ClaudianConferinta GEN Senegal – Prezentare AICI
19.30 MarianComunitatile Autosustenabile de Lumina – Prezentare AICI
20.00 Party & relax time

Ziua 2 – Duminica 14 decembrie 2014

11.00 Marian / FlavianDeschiderea zilei a doua
11.30 Adina MoiseSeminte libere – Prezentare AICI
12.00 Aron KovacsSate ecologice – Prezentare AICI
13.00 Costel CotirlanNoi, continuatori ai geto-dacilor si vlahilor – Prezentare AICI
13.30 Ovidiu BurceaProiect sat dacic la Armonia Brassovia – Prezentare AICI
14.00 Pauza de pranz
15.00 Mitica-Ciprian-FlavianEnergie libera & ASPEA
16.00 Macaco TamericeComunitatea Damanhur
17.00 Dan GaucanTerapie cu lumina
18.00 Marian ParaschivHrana vie si sanatate
19.00 Dan GaucanMeditatie de final

Pe langa prezentarile tinute in ziua de duminica, vom amenaja un spatiu separat, educational, pentru gazduirea atelierelor, a proiectelor de scoli, a meselor rotunde etc. In acesta zona educationala avem programate urmatoarele momente:

11.30 Angi – Waldorf Sophia – Prezentare AICI
12.00 Deea/Leda – Scoala libera – Prezentare AICI
16.00 Energie libera – Masa rotunda

In functie de modul de organizare si eventuale schimbari de ultim moment, orarul poate suferi mici modificari. Prezentarile de anii trecuti le puteti gasi aici: Prezentari festival 2012 si Prezentari festival 2013

03 Afis A0

 

Sustineti ASPEA

Puteti redirectiona cei 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul fiscal anterior, fie in calitate de salariat, fie ca realizati venituri din activitati independente (PFA, drepturi de autor, venituri din agricultura, inchirieri, etc) pentru a sustine organizatia neguvernamentala ASPEA (Asociatia Sustenabilitate Prin Energii Alternative) in vederea sustinerii unor proiecte de cercetare – dezvoltare in domeniul independentei energetice la nivel individual sau al comunitatii locale.

Concret, grupul nostru experimenteaza si dezvolta tehnologii ecologice conventionale si ne-conventionale (care nu sunt accesibile in mediul comercial) pentru asigurarea necesarului de energie electrica si termica al unei locuinte, cladiri, individ, etc. la costuri substantial reduse fata de ce este disponibil pe piata in momentul actual si independent (partial sau total) fata de actualul sistem centralizat de furnizare a energiei (reteaua de distributie a energiei electrice, a gazelor naturale sau a agentului termic). De asemenea, am sprijinit si vom continua sa sprijinim inventatori sau alte persoane din Romania care au dezvoltat la nivel experimental astfel de tehnologii si care au nevoie de sprijinul nostru pentru a da o forma utilizabila de catre ceilalti a muncii lor.

Avand in vedere ca sistemul actual (stat si companii energetice) nu are interese sau know-how in a sprijini astfel de tehnologii am decis sa abordam problema prin propriile puteri. Ne exprimam speranta ca printr-un efort concentrat putem realiza impreuna mai repede aceste obiective.

Cum trebuie sa procedati daca vreti sa redirectionati cei 2%:

  1. Alegeti formularul pe care trebuie sa-l completati:

- 230 (pentru venituri salariale)

formular230-ASPEA

sau

- formularul 200 + instructiuni de completare (pentru alte venituri)

formular200-page-001

formular200-page-002-ASPEA

formular200-page-003

  1. Completarea efectiva a formularului

Formularele pentru 2% se completeaza cu datele personale ale contribuabilului.

Exemplu de completare a unui salariat aici:

formular230-ASPEA exemplu

  1. Predarea formularului completat

Puteti apela la una din urmatoarele variante:

A. Depuneti formularul completat la Administratia Financiara de care apartineti, personal sau prin Posta. De obicei, este Administratia Financiara in raza careia aveti domiciliul.

B. Luati legatura cu una dintre persoanele noastre de contact care strange formularele completate sau va ofera unul spre completare si le depune la Administratia Financiara de care apartine ONG-ul:

 index

Data limita pentru depunerea formularelor este 23 mai 2014! Va multumim!